Ilmalämpöpumpun huoltoa Jyväskylässä ja muualla Keski-Suomessa

Ota yhteyttä

Ks Ilmalämpö Oy huoltaa kaiken merkkiset ilmalämpöpumput sekä ilma-vesilämpöpumput nopeallakin aikataululla Jyväskylän ja muun Keski-Suomen alueella. Palvelemme yksityisiä asiakkuuksia joustavasti ja pitkän linjan ammattiosaamisella.

Soita ja varaa huoltoaikasi jo tänään!

Ilmalämpöpumpun säännöllinen huolto on tärkeää

Ilmalämpöpumpun säännöllinen huolto ja puhdistus varmistavat, että laitteen teho ja suorituskyky säilyvät. Huollettu ilmalämpöpumppu on myös toimintavarmempi ja kestää käytössäsi pidempään. Säännöllinen huolto ja puhdistus vähentävät myös odottamattomia vikoja ja häiriöitä sekä vähentävät ilmalämpöpumpun sähkönkulutusta.

 

Ilmalämpöpumppu on hyvä huollattaa asiantuntevalla, kokeneella ammattilaisella. On tärkeää varmistaa, että ilmalämpöpumpun huollon suorittaa Tukesin hyväksymä, sertifioitu ammattilainen. Meidän asiantuntevilla asentajillamme on ilmalämpöpumppujen asennuksiin, huoltoihin ja korjauksiin tarvittava koulutus, osaaminen ja pätevyys. Voit siis luottavaisin mielin jättää ilmalämpöpumppusi huollon ja korjauksen ammattilaisillemme!

Kuinka usein ilmalämpöpumppu pitää huoltaa?

Ilmalämpöpumpun suositeltu huoltoväli on noin 2 - 4 vuotta.


Huollon tarpeeseen vaikuttavat ilmalämpöpumpun sijainti, kuinka ahkerasti ilmalämpöpumppua on käytetty sekä se, kuinka säännöllisesti ja huolella ilmalämpöpumpun suodattimet on puhdistettu.

Tutustu ilmalämpöpumppuihin

Mistä tietää, että ilmalämpöpumppu pitää huoltaa?

Usein ilmalämpöpumpun teho hiipuu huomaamattomasti ajan myötä. Mistä siis tietää, koska on aika tilata ilmalämpöpumpun huolto?

 • Ilmalämpöpumpun suorituskyky heikkenee
  •  Ilmalämpöpumppusi ei enää lämmitä tai jäähdytä kunnolla. Et siis saa huonelämpötilaa säädettyä haluamallesi tasolle.
 • Ilmalämpöpumpun sisäyksiköstä tulee epämiellyttävää hajua
  • Toimiva ja huollettu ilmalämpöpumppu puhaltaa raikasta ilmaa. Jos ilmalämpöpumpun puhaltama ilma haisee epämiellyttävältä, se voi olla merkki viasta ja on aika tilata ilmalämpöpumpullesi huoltoaika.
 • Ilmalämpöpumppu sammuu äkillisesti tai laitteen käynnistämisessä on ongelmia
  • Jos ilmalämpöpumppusi sammuu itsestään tai laite ei käynnisty normaaliin tapaan, on hyvä olla yhteydessä meihin. Me selvitämme mistä vikatilanteet johtuvat ja teemme tarvittavat huolto- ja korjaustoimenpiteet. 
 • Ilmalämpöpumppu alkaa pitää epätavallista ääntä
  • Jos ilmalämpöpumppusi alkaa yhtäkkiä pitää esimerkiksi kovaa hurinaa, kolinaa, natinaa, tai sirisevää tai vinkuvaa ääntä, voivat äänet olla merkki viasta. Koska pienemmät viat voivat johtaa suurempiin ongelmiin on epätavallisen äänen ilmettyä hyvä varata aika ilmalämpöpumpun huoltoon.
 • Ilmalämpöpumppu tai sen suodattimet ovat erittäin likaiset
  • Ilmalämpöpumpun suodattimet keräävät likaa, pölyä ja rasvaa. Ne tulisikin puhdistaa tai vaihtaa säännöllisesti. Jos huomaat, että ilmalämpöpumppusi tai sen suodattimet ovat erityisen likaiset ja pölyiset, on aika vaihdattaa suodattimet tai pesettää ilmalämpöpumppu.
 • Ilmalämpöpumpun sisäyksiköstä vuotaa vettä tai havaitset kosteutta sisäyksikön ympärillä
  • Jos sisäyksiköstä vuotaa tai tihkuu vettä tai havaitset kosteutta ilmalämpöpumpun ympärillä, ilmalämpöpumpussa voi olla tekninen vika ja on aika kutsua ammattilainen paikalle tarkistamaan ja huoltamaan pumppusi. 

Ota yhteyttä ja varaa huoltoaika

Me huollamme ja korjaamme ilmalämpöpumput kattavalla kokemuksella Jyväskylän seudulla ja muualla Keski-Suomen alueella. Kun ilmalämpöpumppusi kaipaa asiantuntevaa huoltoa, me olemme apunasi!

 

Palvelemme joustavasti nopeallakin aikataululla ja huoltojemme hinnat ovat kilpailukykyiset. Ota yhteyttä ja varaa huoltoaikasi!

Yhteystietoihin

Muista kotitalousvähennys ilmalämpöpumpun huolto- ja korjaustöistä!

Ilmalämpöpumpun huolto ja korjaustyöt kotona tai vapaa-ajan asunnolla ovat kunnossapito- ja perusparannustöitä, jotka kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Muista siis kotitalousvähennys!